Prostopin

Moderator: dvd-rw

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 1 Post Antony Mon Aug 01, 2011 4:08 pm

# 2 Post by SEM pon kol 01, 2011 17:18

Prostopin - uopće nije osjećao nikakav učinak.

Supozitoriji s prostatilenom - prilično dobro ublažavaju egzacerbaciju (dimesid je također prisutan). Ali ne savjetujem vam da se zanosite njima.

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 3 Post Antony Mon Aug 01, 2011 17:30

# 4 Post by SEM pon kol 01, 2011 17:51

Re: Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 5 Post soj33 pon kol 01, 2011 17:55

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 6 Post Antony Mon Aug 01, 2011 18:52

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 7 Post Antony Mon Aug 01, 2011 18:54

# 8 Post Woland pon kol 01, 2011 18:59

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 9 Post Antony Mon Aug 01, 2011 21:39

Re: Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 10 Post Woland pon kol 01, 2011 22:03

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 11 Post autor Antonija pon kol 01, 2011 22:06

Re: Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 12 Post od Woland srijeda, 3. kolovoza 2011. 16:41

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 13 Post Antony Wed Aug 03, 2011 16:53

Re: Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 14 Post Woland srijeda, 3. kolovoza 2011. 17:59

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 15 Post Antony Wed Aug 03, 2011 18:17

Re: Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 16 Post Woland srijeda, 03. kolovoza 2011. 18:39

Supozitorije Prostopin i prostatilen - što je bolje?

# 17 Post Antony Wed Aug 03, 2011 18:48

# 18 Post by coolon pet kol 05, 2011 19:35

# 19 Post by SEM Sub Aug 06, 2011 23:25

Više sam puta odgovorio na ovo pitanje - supozitoriji s prostatilenom sadrže prostatilen + dimeksid, Vitapros - samo prostatilen.

Koštaju približno isto - samo 10 svijeća u pakiranju Vitaprosta i 5 svijeća u svijećama s prostatilenom, to je sve.

Činjenica da se ustaj i libido poboljšavaju, bolovi nestaju - to je istina, i sama znam - ugasila sam puno tih svijeća odjednom.

Ali problem je što oni ništa ne liječe. Poboljšanje je privremeno. To je poput usporavanja automobila koji se kotrlja niz planinu.


Ako vam je potrebna ambulanta za ublažavanje upale, mogu vam savjetovati sljedeći lijek - uzmite 20 tableta levomicetina, 20 tableta nistatina. Sve su tablete sitno sjeckane. Ulijte u 500 ml. kipuće vode. Dodajte 40 ml. dimexidum. Stavite u hladnjak.
Zatim klistir radite 1 put dnevno noću, 30-40 ml. Trebalo bi biti dovoljno za 12-14 klistira. Ukupno možete napraviti do 20 takvih klistira odjednom. Prije upotrebe protresti, protresti.

Pomaže vrlo dobro i brzo.

Zašto mi treba svaki od tih lijekova, neću pisati - mislim i tako svi razumiju.

Enemas zaista ima jednu nijansu - osoba razvija miris Dimeksiduma (usput, pojavljuje se ako stavite svijeće s prostatilenom, jer tamo je i Dimeksidum, samo ne tako jak). Ali ovdje nećete morati puno izdržati. Miris nije baš jak.

Prostopin

To osigurava učinkovitost kod uroloških i proktoloških bolesti..

Indikacije za uporabu:
Prostopin se koristi kod uroloških bolesti: akutni i kronični prostatitis, uklj. uzrokovane različitim vrstama infekcije; benigna hipertrofija prostate; vezikulitis, uretritis; erektilna disfunkcija, slabljenje spermatogeneze i aktivnost sperme.
S proktološkim bolestima: hemoroidi; paraproktitis, proktosigmoiditis, ulcerozni kolitis; pukotine i čirevi analnog područja.
Kao adaptogeno, učvršćujuće, toničko sredstvo: s oslabljenom tjelesnom otpornošću, povećanim umorom, stresnim stanjima, poremećajima prehrane i greškama u prehrani.

Način primjene:
Prostopin se koristi rektalno, nakon čišćenja klistira ili prirodnog rada crijeva. 1 čepiće 1 put dnevno (noću). Tijek liječenja je 15-30 dana. Nakon 2-3 mjeseca, trebali biste ponoviti tečaj.

Nuspojave:
Pri korištenju lijeka Prostopin moguće su nuspojave poput alergijskih reakcija

kontraindikacije:
Kontraindicirano je korištenje svijeća Prostopin s povećanom osjetljivošću na pčelarske proizvode.

Uvjeti skladištenja:
Čuvati na suhom, zaštićenom od svjetlosti i izvan dohvata djece na temperaturi od 4 do 10 ° C.

Obrazac za izdavanje:
Prostopin - rektalni čepići.
Pakiranje: 15 kom.

Sastav:
1 čepiće Prostopin sadrži: aktivirani propolis (matični i ekstrakti); matična mliječ; sušeni pčelinji kruh; cvjetni pelud (polen) koji pčele sakupljaju s ljekovitih biljaka subalpskih livada Sjevernog Kavkaza; polifloralni planinski prirodni med; vosak; lanolin bezvodan; kakao maslac.

PROSTOPIN

Klinička i farmakološka skupina

Aktivni sastojci

Oblik otpuštanja, sastav i pakiranje

◊ rektalni čepići u obliku torpeda, od zelenkasto žute do zelenkastosmeđe boje s tamnim mrljama, karakterističnog mirisa.

1 supp.
propolis0,31 g
pčelinji kruh0,15 g
apilak (matična mliječ)0,1 g
cvjetni pelud (polen)0,08 g
prirodni med0,12 g

Pomoćne tvari: pčelinji vosak - 0,06 g, lanolin bezvodni - 0,12 g, kakao maslac (kakao maslac) - 1,91 g.

5 komada. - pakiranja konturnih ćelija (2) - kartonske kutije.
5 komada. - paketi za konturne ćelije (3) - kartonske kutije.

Supozitorije Prostopin - prirodni i siguran lijek protiv hemoroida

"Prostopin" za hemoroide je lijek koji se koristi kao dodatak kompleksnoj terapiji ili kao monoterapija. Alat se koristi u narodnoj medicini, jer se u potpunosti sastoji od prirodnih sastojaka koji se koriste u pčelarstvu. "Prostopin" ima izražen klinički učinak, kao i značajnu koncentraciju tvari, pa je zabranjen za osobe koje pate od alergije.

Sredstvo u rijetkim slučajevima izaziva nuspojave. Prije upotrebe potrebno je konzultirati proktologa ili urologa u slučaju liječenja bolesti prostate.

Svojstva lijeka "Prostopin" za hemoroide

Svijeće "Prostopin" koriste se ne samo za hemoroide, već imaju dokazanu kliničku učinkovitost u odnosu na bolesti genitourinarnog sustava kod muškaraca.

Glavni učinci koje pružaju komponente lijeka su sljedeći:

  • protuupalno (ublažava lokalnu bol, crvenilo, otekline);
  • Restorative;
  • sredstvo za dezinfekciju.

Supozitorije se koriste prema standardnoj shemi, naime, jedna supozitorija se daje jednom dnevno. Preporučljivo je provesti postupak noću. Važno je da komponente djeluju na sluznicu mjesec dana. Prije upotrebe čepića, možete sami isprazniti crijeva ili staviti klistir za čišćenje.

Prostopin za hemoroide - rektalni čepići koji imaju protuupalno i regenerirajuće djelovanje

Aktivni sastojci lijeka

"Prostopin" je pripravak koji se temelji na prirodnim sastojcima. Aktivne tvari u proizvodu uključuju:

  • poliporozni med planinskog tipa. Komponenta ima protuupalni učinak, ublažava nadutost i djeluje kao antibakterijska tvar. Provodi prevenciju paraproktitisa s hemoroidima. Med potiče brzu regeneraciju tkiva i uništavanje tumorskih procesa;
  • propolis - ima slične učinke, utječe na brzinu ozdravljenja i obnavljanje zahvaćenog područja, kvalitativno dezinficira, potiče imunitet;
  • matična mliječ - komponenta s izraženim umirujućim svojstvima, ona također povećava elastičnost crijevne sluznice;
  • pčelinji kruh je lijek koji pomaže ne samo protiv hemoroida, već i vraća snagu seksualne želje;
  • pelud - utječe na regeneraciju stijenke debelog crijeva i bori se protiv upalnih bolesti prostate.

Sve komponente imaju dokazanu učinkovitost i sadrže se u lijeku u terapijskim dozama.

Učinkoviti lijek Prostoptin može se koristiti u složenom liječenju bolesti kao moćan i siguran prirodni lijek za uklanjanje simptoma i uklanjanje infekcije

U kojim se slučajevima koristi "Prostopin"?

"Prostopin" je lijek koji se aktivno koristi u liječenju različitih bolesti povezanih s donjim gastrointestinalnim traktom, kao i genitourinarnim sustavom. Lijek je propisan za složenu terapiju, kao i za sprječavanje razvoja bolesti. Na primjer, učinkovitost lijeka "Prostopin" povećava se kod pacijenata s prvim stadijem hemoroida, tada se sredstvo može koristiti kao monoterapija.

Prostopin (rektalni čepići)

Prostopin (supozitoriji) su rektalni čepići koji se temelje na prirodnim pčelarskim proizvodima za liječenje različitih bolesti. Supozitoriji se koriste za liječenje bolesti prostate i rektuma. Čepići Prostopin sadrže čitavu skupinu pčelinjih proizvoda, poboljšavaju prehranu tkiva prostate i pomažu u njegovom oporavku nakon upalnog procesa.

Svijeće Prostopin

Prostopin (svijeće) proizvodi tvrtka Alfarm LLC. Uz ove čepiće, tvrtka još uvijek proizvodi Kipferon. Prostopin je kombinirano sredstvo za liječenje bolesti poput hemoroida, višestrukih bolesti povezanih s ginekologijom i prostatitisom kod muškaraca.

Ako govorimo o prostatitisu, onda se u većini slučajeva ova bolest razvija bez ikakvih simptoma. S vremenom se postupno pretvara u kronični stadij. Ova bolest pogađa muškarce u dobi od 30 do 50 godina. Stoga se prevencija ove bolesti mora započeti što je moguće prije..

Općenito, svijeće s prostopinom propolis pružaju dobru terapijsku terapiju, djeluju kao antimikrobno, protuupalno, analgetsko i antitumorsko sredstvo. Sadrži samo prirodne sastojke, što podrazumijeva učinkovit tretman. Uputa za uporabu kaže da sadrži matičnu mliječ, propolis i ostale pčelarske proizvode.

Prostopin recenzije svijeća.

Izliječen sam bez posebnih komplikacija i problema. Istina, do kraja liječenja počeo sam imati alergiju... Prema statistikama, alergija na lanolin pojavljuje se u 0,5% slučajeva, a žene najčešće pate...

Sastav rektalnih čepića Prostopin

Čepići Prostopin pozicionirani su kao lijek prirodnog podrijetla koji ne sadrži sintetičke tvari. Farmakološka učinkovitost postiže se prvenstveno zahvaljujući propolisu, matičnoj mliječi i nizu drugih pčelarskih proizvoda.

Sastav rektalnih supozitorija Prostopin uključuje:

    propolis - 0,31 g pčelinjeg kruha - 0,15 g apilaka (matične mliječi) - 0,10 g cvjetnog peludi (polena) - 0,08 g prirodnog meda - 0,12 g
    pčelinji vosak bezvodni kakao maslac (kakao maslac)

Prije upotrebe lijeka, obavezno pročitajte kontraindikacije Prostopina.

Dozni oblik otpuštanja

Rektalni čepići, 5 čepića u blister traku od polivinilklorida ili polietilena, 3 blister pakovanja sa uputama za upotrebu u kartonskoj kutiji.

Svijeće od zelenkasto-žute do zelenkastosmeđe boje s tamnim mrljama oblika torpeda, s karakterističnim mirisom.

Primjena supozitorija Prostopin u liječenju

Prostopin se koristi kod sljedećih bolesti:

    hemoroidi akutni i kronični hemoroidi paraproktitis proktosigmoiditis čirevi i fisure analnog kanala i rektuma prostatitis i bolesti prostate

Prostopinovi supozitoriji imaju gotovo sva terapijska svojstva pčelinjih proizvoda:

    antimikrobni antifungalni lokalni anestetik, ublažava svrbež, peckanje u anusu i u analnom kanalu, ima tonički učinak na žile rektuma i anusa; tkivo analnog kanala

analoga

Među najbližim analogima Prostopinove svijeće su:

Svijeće propolis TM Apigrin

Cijena 150 rubalja

Cijena 350 rubalja

Cijena 267 rubalja

Propolis D - Materia Bio Profi Center LLC

Cijena 340 rubalja

Opis i farmakološka svojstva pojedinih sastojaka lijeka Prostopin

Propolis

Više informacija o propolisu možete pročitati ovdje: propolis

Matična mliječ

Matična mliječ je homogena neprozirna kremasta masa s bijelo-žutim tonom (ili blago kremastom) koja ima gorući, adstrigentni miris ugodne nijanse meda. Njega proizvode mlade pčele dojilje sa posebnim žlijezdama (faringealnim i maksilarnim) za prehranu ličinki.

Sastav matične mliječi ima visoku biološku aktivnost koja je nekoliko puta superiornija od obične matične mliječi. Ličinka koja ga je pojela (buduća kraljica) razvija se jedan i pol puta brže (od obične ličinke pčela) i živi 5-6 godina, a radne pčele 35-40 dana (u ljetnoj sezoni).

Matična mliječ se preporučuje za liječenje:

    ateroskleroza, multipla skleroza, bolesti genitourinarnog sustava (adenom, prostatitis). angina pektoris, hipotenzija i vegetativno-vaskularna distonija prema hipotoničnom tipu bronhijalne astme, hipertenzija, vazospazam koronarne bolesti srca, toksikoza kod trudnica učinkovita je u borbi protiv starenja bolesti usne šupljine i nazofarinksa. zubne bolesti. očne bolesti. ćelavost gljivičnih bolesti. iscrpljenjem tijela i menopauzom

Perga

U košnici se pelud pčele savija u stanice i napuni medom, što pospješuje fermentaciju mliječne kiseline, nakon čega pelud prelazi u novu kvalitetu pod nazivom pčelinji kruh. Pčele ga koriste kao hranu za svoje mlade potomke. Zahvaljujući korištenju pčelinjih pčela mlada generacija pčela brzo raste i razvija se. Još od davnina pčelari su ga nazivali pčelinjim kruhom ili "kruhom".

Pčelinji kruh ima tamno smeđu boju i gorko-kiseli aftertaste s nijansom meda. S više od 28 mikroelemenata i esencijalnih vitamina u svom sastavu, jedan je od najkorisnijih prehrambenih proizvoda za ljude, pružajući tonik i anti-aterosklerotski učinak. "Khlebina" potiče energičnost i bolji metabolizam, dobro utječe na stvaranje krvi (podiže hemoglobin) i endokrini sustav.

Tradicionalna medicina preporučuje uzimanje pčelinjeg kruha za:

    stabilizacija (normalizacija) pritiska; podizanje imuniteta; liječenje kardiovaskularnih bolesti; liječenje bolesti bubrega i žuči; suzbijanje alergijskih manifestacija; liječenje genitalnih poremećaja; liječenje jetre i dišnog sustava; liječenje i prevencija benignih tumora; uklanjanje povećanih toksina iz tijela s malom prilagodljivom sposobnošću u slučaju primanja doze zračenje ublažava stres i depresiju; sprečava prerano starenje kože kod dijabetes melitusa

pelud

Polen su muške stabljike cvjetnica, koje sadrže sve esencijalne aminokiseline, proteine ​​i vitamine. Za pčele je pelud neophodna hrana bez koje ne mogu hraniti larve i nastaviti svoje postojanje. Kada posjećujete cvijeće, pčele valjaju pelud u grudice (polen) i stavljaju ih na posljednji par nogu, gdje se nalaze dlačice koje se nazivaju "košare", a u ovom ih obliku donose kući.

Tradicionalna medicina preporučuje uzimanje polena kada:

    živčana iscrpljenost i astenija, hipertenzija, leukemija, obnavlja strukturu stanice i njene funkcije. normalizira krvni tlak, zaustavlja starenje tijela, povećava učinkovitost. liječenje kroničnog gastritisa adenoma i prostatitisa, posebno u kombinaciji s matičnom mliječi i propolisom. povećati potenciju glaukoma za poboljšanje vida za prehlade u liječenju alkoholizma.

Cvjetni med

Cvjetni med je biljni nektar koji je obrađen tajnama samih pčela, doveden u određeno stanje (zreli med) u kojem se med može dobro skladištiti i koristiti kao prehrambeni proizvod. Boja, aroma i konzistencija mogu se uvelike razlikovati ovisno o biljci koja proizvodi nektar. Na primjer, heljdin med ima tamno smeđu boju i izraženu aromu karakterističnog trpkog okusa, a slatka djetelina ima svijetlu nijansu i blago blagu aromu i okus.

Prirodni cvjetni med koristi se za:

    bolesti gornjih dišnih puteva prehlade hepatitis dijabetes melitus ateroskleroza slabljenje aktivnosti srčanog mišića, osiromašenje gastritisa i čir na želucu pojačava sekretornu funkciju želučane sluznice smanjuje kiselost želučanog soka

Lanolin bezvodan

Lanolin (od lat. Lana - vuna i lat. Oleum - ulje) - vuneni vosak, životinjski vosak dobiven varenjem ovčje vune. Postoje sljedeće vrste lanolina: bezvodni lanolin, hidratizirani lanolin, acetilirani lanolin, hidrogenirani lanolin, oksietilirani lanolin.

Lanolin bezvodne kontraindikacije

Lanolin je komedogen - začepljuje pore kada se primjenjuje. Zbog životinjskog podrijetla, nosi alergenski potencijal. Prema statistikama, alergija na lanolin javlja se u 0,5% slučajeva. Najčešće, žene pate od alergijskih kožnih bolesti. Lanolin se ne preporučuje ako imate povijest alergija. Također se ne preporučuje za preosjetljivu kožu i sklonost atopiji.

Kakao maslac

Kakao maslac (kakao maslac, kakao maslac) - masnoća stisnuta iz mljevenog kakaa - mljevena zrnca ploda čokoladnog stabla. Osnova za proizvodnju čokolade. Bjelkasto-žute boje (postaje bijelo kad se raspada), ima tvrdu i krhku konzistenciju na sobnoj temperaturi, karakterističan ugodan miris.

Kontraindikacije kakao maslaca

Liječnici ne preporučuju uporabu kakao maslaca trudnicama i ženama tijekom dojenja, jer je kakao maslac jak alergen i narušava apsorpciju kalcija, što je potrebno za normalan razvoj fetusa. Također se ne preporučuje korištenje kakao maslaca kada:

    dijabetes melitus gojaznost visoki krvni tlak alergije na visoke temperature.

Način upotrebe svijeća Prostopin i doze

primjena

Potrebno je ubrizgati supozitorij u rektum. Prije upotrebe supozitorija potrebno je očistiti crijeva klistirima ili ih prirodno isprazniti.

Primjena Prostopin-sheme

Tijek korištenja Prostopina

Lijek se primjenjuje jednom dnevno. Preporučljivo je provesti postupak liječenja noću..

Tijek aplikacije Prostopin osmišljen je na 15 dana. Ako je potrebno, tečaj se može sastojati od 30 svijeća. Ponovljeni tijek liječenja moguć je ne ranije od 3 mjeseca nakon savjetovanja s liječnikom.

Kontraindikacije prostopina

Supozitoriji su kontraindicirani kod osoba koje imaju preosjetljivost na komponente lijeka. U uputama za uporabu piše da su Prostopinove svijeće kontraindicirane u slučaju preosjetljivosti na pčelarske proizvode, dječju dob, trudnoću i dojenje.

Pojedinačna netolerancija na pčelarske proizvode uzrokuje crvenilo, svrbež. Kako biste bili sigurni da nema alergijske reakcije, uzmite propolis i utrljajte ga na zglobu. Ako u roku od 10 minuta nemate crvenilo i svrbež, tada niste alergični na pčelinje proizvode.

Kontraindikacije za svijeće Prostopin (naša preporuka)

[stextbox> Strogo je zabranjeno uzimati djecu, trudnice i žene prilikom hranjenja dojenja. Također upotreba nije dopuštena u sljedećim slučajevima:

    s dijabetes melitusom s simptomima pretilosti, povišenim krvnim tlakom, visokim temperaturama, s alergijom na kakao maslac s alergijom na lanolin (prema statističkim podacima, 0,5% stanovništva je alergično na lanolin)
[/ stextbox]

Nuspojave

Prostopin može izazvati: alergije.

Rok trajanja

2 godine. Ne koristite kasnije od datuma navedenog na pakiranju.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na temperaturi od 4 ° C do 10 ° C, izvan dohvata djece.

Prostopin svijeće upute za uporabu

Prostopinove upute za čuvanje lijeka

Čuvati na suhom, zaštićenom od svjetlosti i izvan dohvata djece na temperaturi od 4 do 10 ° C.

Upute za uporabu Prostopina

[wp-svg-icons icon = "file-3 ″ wrap =" i "] Prostopinove upute za upotrebu, preuzmite PDF

Video s uputama za svijeće Prostopin

Cijena i gdje kupiti Prostopin

Svijeće s propolisom Prostopin možete kupiti u ljekarni po cijeni od 580 do 700 rubalja. Kada kupujete svijeće Prostopin, obavezno provjerite datum isteka lijeka. Prostopin možete kupiti i na službenom web mjestu proizvođača. Ako želite odmah kupiti Prostopin, kliknite na donju vezu.

Potvrde

Proizvođač

LLC "Alfarm" je ruska farmaceutska tvrtka koja proizvodi dva OTC lijeka proizvedena u obliku čepića - "Kipferon" i "Prostopin".

Prostopin recenzije

Prostopin pregled na web stranici imho24.ru

Rektalni čepići Alfarm Prostopinum
Prednosti: pomoć
Nedostaci: visoka cijena, alergijske reakcije
Pregled: Bilo je skupo, 530 rubalja. Sadrži med i propolis, pa ih osobe koje su alergične na te tvari ne mogu ih koristiti. Bavio sam se tim svijećama najmanje dva tjedna. Test je bio pozitivan nakon sedam dana. Bol se smanjila. Izliječen sam bez posebnih komplikacija i problema. Istina, do kraja liječenja počeo sam biti alergičan na pčelinji proizvod, morao sam piti lijek protiv alergije.

Želim komentirati ovu recenziju o Prostopinovim svijećama. Od svih pčelinjih proizvoda, propolis se smatra najalegenskijim. Iz moje prakse, ako u početku nemate alergiju na propolis, onda je nemoguće kupiti ga u roku od 30 dana od korištenja u mikro dozama. Navodno je lanolin uzrokovao vašu alergiju. Koristi se kao baza u proizvodnji lijeka. Prema statistikama, alergija na lanolin pojavljuje se u 0,5% slučajeva i žene najčešće pate.

Prostopin pregled na web stranici otzovik.ru

Na stranici otzovik.ru postoje samo dvije recenzije o svijećama i obje su pozitivne.

Prostopin recenzije na drugim web mjestima

Nažalost, nije bilo moguće prikupiti zanimljivu zbirku recenzija. Tražilice za uneseni izraz Prostopin recenzije uglavnom izdaju web lokacije na prodaju, a ne Prostopinove recenzije.

Prostopinovi pregledi liječnika

Također pozivam liječnike da ostave svoje komentare o Prostopinovim svijećama. Vaše neprocjenjivo iskustvo pomoći će čitateljima portala da shvate veliku masu droga. S vremenom ćemo stvoriti zaseban blok pregleda liječnika na web mjestu. A kad postignemo 5 recenzija o Alpharmovim čepićima, stvorit ćemo zaseban odjeljak - Prostopinove preglede liječnika.

Sudjelujte u našoj anketi i ostavite povratne informacije o Prostopinu u nastavku. Bez obzira na vašu procjenu, mi ćemo ih definitivno objaviti. Ne objavljujte kopirane recenzije s drugih web mjesta. Također, nemojte postavljati reklamne članke umjesto recenzija o upotrebi svijeća

Intervju

Sudjelujte u anonimnoj anketi ili ostavite svoje komentare

Ako pronađete pogrešku, odaberite dio teksta i pritisnite Ctrl + Enter.

Supozitoriji prostopin od hemoroida - recenzije liječenja

Rektralni čepići Prostopinova upotreba protiv hemoroida

Za liječenje i / ili sprječavanje hemoroida stvoren je i uspješno se koristi vrlo lijep skup lijekova. Neki od njih jedinstveni su po svom sastavu i jasno uočljivi učinci. Ovi alati uključuju rektalne supozitorije pod nazivom "Prostopin".

Što je ovaj lijek

Pčelarstvo nam pruža neke izvanredne proizvode. Na njihovoj osnovi izrađuju se čepići "Prostopin" za rektalnu primjenu. Glavno djelovanje lijeka je protuupalno.

Za muškarce je Prostopin posebno koristan. Alat se može koristiti za ublažavanje bolnih stanja povezanih s prostatitisom. U ovom slučaju, lijek Prostopin ublažava oticanje i upalu genitourinarnog sustava, poboljšava odljev urina.

Sastav čepića

Sastav Prostopina sastoji se u cijelosti od pčelarskih proizvoda:

  1. Propolis, prirodni i koncentrirani, aktiviran (ovo je poseban farmakološki postupak).
  2. Matična mliječ pčela.
  3. Sušeni pčelinji kruh.
  4. pelud.
  5. Cvjetni planinski med.
  6. Vosak.

Plus pomoćni proizvodi i tvari: kakao maslac, bezvodni lanolin. Učinkovitost Prostopina omogućena je svojstvima svih njegovih aktivnih sastojaka.

Najčešći proizvod je med. Gotovo svi znaju da zaustavlja razvoj gljivičnih i bakterijskih infekcija, potiče imunitet, povećava sposobnost prilagodbe, bori se protiv razvoja tumora, pa čak je i lagani anestetik..

Polen ili neobrađeni pelud ima mnogo korisnih učinaka svojstvenih biljkama (od kojih su mnoge ljekovite). Učinak upotrebe propolisa približno je isti kao i kod meda, ali izraženiji zbog velike koncentracije tvari.

Matična mliječ pčela izuzetan je proizvod i snažan prirodni stimulator različitih procesa u našem tijelu.

Metabolizam i stanična prehrana, rad endokrinih žlijezda, imunitet, regeneracija tkiva - sve se to odvija aktivnije dok uzimate lijekove koji sadrže matičnu mliječ. Plus antimikrobno i antineoplastično djelovanje.

Na kraju tome dodajte porast potencije i porast spermatogeneze kod muškaraca, kao i normalizaciju spolnih funkcija..

Perga je također pelud, ali fermentirana izlučevinama iz posebnih pčelinjih žlijezda. Takva obrada pelud pretvara u proizvod od velike važnosti, sposoban za snažno opće jačanje i imunostimulirajući učinak..

Poput matične mliječi, pčelinji kruh učinkovito regulira metaboličke i druge tjelesne procese, ublažava različite probleme u ovom području (na primjer, ometan odljev urina). Pčelinji kruh također je u stanju povećati mentalnu i fizičku aktivnost..

Regija zaslužuje posebno spomenuti čiji se pčelarski proizvodi koriste u proizvodnji Prostopina..

Govorimo o subalpskom pojasu Sjevernog Kavkaza, području s jedinstvenim prirodnim uvjetima i mnogim biljnim endemima. Komponente Prostopina obrađuju se i kombiniraju pomoću posebnih farmakoloških tehnologija.

Kao rezultat toga, rezultirajući lijek postiže svoju maksimalnu učinkovitost u liječenju bolesti urogenitalnog sustava i crijevnog trakta..

Upute za primjenu

Kako pravilno koristiti Prostopin? Čak i najbolji lijekovi neće djelovati kako se očekuje ako se koriste pogrešno ili bezbrižno. Ako ste kupili Prostopin svijeće u ljekarni, režim uporabe i liječenja mogu se detaljno proučiti u uputama.

Dakle, prije uvođenja supozitorija, crijeva se sigurno moraju isprazniti. To se može učiniti prirodnim putem ili s klistirom za čišćenje. U supozitorij morate unijeti noću, neposredno prije spavanja..

Primjena bi trebala biti svakodnevna, jednom, tijekom 15 - 30 dana. Preporučuje se ponoviti tijek liječenja nakon dvomjesečne ili tromjesečne pauze. Primjena Prostopina nepoželjna je za one kojima je dijagnosticirana alergija na pčelinji proizvod ili njihovu slabu toleranciju.

Cijena Prostopina varira od farmaceutskih lanaca i regija. Približni trošak je 500 - 600 rubalja.

Prostopin iz prostatitisa recenzija pacijenta o čepićima

Supozitorije Prostopin dobro pomažu u borbi protiv prostatitisa zbog svog prirodnog bogatog sastava. Lijek je učinkovit po tome što praktički nema kontraindikacije i ima ljekoviti učinak. Mora se zapamtiti da je prirodni med prirodni antibiotik koji se može boriti protiv rasta bilo koje bakterije..

Sastav, obrazac za puštanje

Glavni sastojak Prostopina je propolis, koji ima sljedeće učinke na čovjekovo tijelo:

  • jača;
  • analgetik;
  • antivirusno;
  • protuupalno;
  • reparativni.

Protuupalni učinak uzimanja lijeka može se postići zbog činjenice da se, kada uđe u tijelo, komponente apsorbiraju. Sve se to može učiniti zbog sadržaja propolisa, koji jača imunološki sustav..

Izvrsno je antimikrobno sredstvo djelotvornije od nekih antibiotika. Čepići s propolisom trenutno se uzimaju kao jedan od najsigurnijih i najučinkovitijih lijekova, čija je jedina kontraindikacija pojedinačna netolerancija na pčelinji proizvod.

Prostopin je djelotvoran za prostatitis, a osim propolisa ima i sljedeće komponente:

  • matična mliječ;
  • polirati;
  • kakao maslac;
  • vosak;
  • lanolin;
  • planinski med;
  • pčelinji kruh.

Mlijeko je odgovorno za povećanje potencije i sprečavanje oticanja. Gorski med sprečava bolne grčeve i omogućuje tkivu prostate brže da se oporavi, boreći se sa upalom. Polen je u stanju ubiti razne mikroorganizme.

Ovaj lijek ima jedan oblik doziranja - čepiće žute nijanse s bijelo-sivim prskanjem. Lijek je dostupan u kutijama od 15 komada.

Sastavni dijelovi ovog lijeka mogu se nazvati masti i ulja, zbog kojih se njegova apsorpcija događa mnogo brže..

Kao što vidimo, sastav ovog lijeka je potpuno prirodan, što znači da je jedan od najsigurnijih lijekova za liječenje prostatitisa, što se ne može reći o raznim lijekovima. Komponente uključene u ovaj lijek mogu se međusobno nadopunjavati i pojačavati učinak. Predoziranje ovim lijekom nikada nije zabilježeno..

Nekim pacijentima liječnici propisuju ovaj lijek čak i ako postoji alergijska reakcija na med. Ali u ovom je slučaju potrebno promatrati reakciju pacijenta..

Međutim, ne preporučuje se koristiti za krvarenje hemoroida. Također, još jedna prednost ovog lijeka je ta što se može koristiti u kombinaciji s raznim sredstvima za liječenje..

Kada je naznačena uporaba Prostopina

Za ublažavanje upale prostate, liječnik može propisati tečaj liječenja svijećama. U pravilu ih liječnik propisuje nakon pojave sljedećih simptoma:

  • poremećaji u radu mokraćnog mjehura;
  • bol u prepone;
  • smanjena potencija.

Recenzije kažu da je lijek učinkovit jer ne prolazi kroz gastrointestinalni trakt, što znači da ne gubi svoja pozitivna svojstva dok ne dođe do zahvaćenog organa, što se ne može reći o drugim lijekovima.

Apsorpcija se događa odmah zbog činjenice da se hemoroidne vene nalaze u rektumu, kroz koje aktivne tvari ulaze.

Ali jedini nedostatak upotrebe takvog lijeka još uvijek postoji, mnogi muškarci doživljavaju psihološku nelagodu prilikom umetanja svijeće.

Način primjene

Da biste se riješili prostatitisa, dovoljno je koristiti 1 čepiće dnevno prije spavanja. Prije nego što stavite svijeću, morate napraviti klistir i dobro oprati prolaz sapunom i vodom. Zatim morate obrisati područje anusa mekim ručnikom, bez izazivanja iritacije.

Preporučuje se zauzeti udoban položaj: leći na leđa i baciti noge natrag ili zauzeti položaj u koljenu i laktu. Zatim morate gurnuti svijeću što je dalje moguće kako bi njezino djelovanje započelo odmah. Da biste izbjegli probleme s umetanjem svijeće, preporučuje se da prst i anus navlažite vodom.

Nakon stavljanja čepića morate leći pola sata kako bi svijeća imala vremena da se potpuno otopi u rektumu.

Prilikom umetanja svijeće može doći do nelagode u obliku pečenja. Ali takav se simptom ne bi trebao očitovati jasno i prolazi nekoliko minuta nakon uvođenja svijeće. Taj se fenomen mora primijetiti gotovo nakon bilo kakvih supozitorija..

U pravilu se trajanje liječenja odabire pojedinačno, ali u prosjeku je 2-4 tjedna. Nakon jednog tijeka oporavka, morate napraviti pauze i, ako je potrebno, nakon nekog vremena, nastaviti liječenje.

Također je dopušteno koristiti supozitorije za prevenciju prostatitisa, skraćujući tečaj. Preporučuje se uključiti se u fizioterapiju pri liječenju supozitorijima, posebno za masažu prostate.

Unatoč činjenici da tvari lijeka masiraju žlijezdu, ne biste se trebali u potpunosti osloniti na svijeće, potrebno je složeno liječenje.

Recenzije i cijena

Do danas, malo je recenzija o lijeku, budući da se počeo proizvoditi ne tako davno. Ali svi su pozitivni. Međutim, mnogi se muškarci žale na visoku cijenu lijeka, koja se u ruskim ljekarnama kreće od 500 do 800 rubalja, a broj čepića u pakiranju dovoljan je za jedan tijek liječenja..

Anton, 38 godina. Kad se pojavila bol u preponskoj zoni, obratio se liječniku i dijagnosticiran mu je prostatitis u ranoj fazi. Proktolog je propisao svijeće za 1 čepić dnevno. Odmah sam ih kupila i započela liječenje. Svi simptomi prostatitisa nestali su u roku od 1 tjedna. Vjerujem da ovaj lijek u potpunosti opravdava njegovu cijenu.

Aleksej, 48 godina. Jednom u djetinjstvu bio sam alergičan na pčelinji proizvod, i stoga, kad mi je liječnik preporučio liječenje ovim lijekom, brinuo sam se da će se pojaviti reakcija. Ali nakon završenog tečaja oporavka, nisam otkrio nikakve nuspojave od uporabe lijeka, naprotiv, bio sam u stanju zaboraviti što je prostatitis.

Victor, 49 godina. Dugo sam patila od prostatitisa i nisu mi pomogli nikakvi lijekovi za liječenje.

Kad je liječnik propisao čepiće, više se nije nadao ničemu, ali učinak nije dugo iščekivao, već drugi dan nakon prijema nestali su problemi s mokrenjem, a nakon još nekoliko dana liječili su se i drugi simptomi prostatitisa. Svim svojim prijateljima preporučujem svijeće Prostopin s lakoćom u borbi protiv bolesti.

analoga

Unatoč činjenici da su recenzije o svijećama samo pozitivne, ne može svaki pacijent priuštiti takvu kupnju. I zato, mnogi liječnici propisuju analoge supozitorija, koji su također učinkoviti, ali pozitivna dinamika u liječenju primjećuje se mnogo kasnije. Najčešći analozi, koji uključuju pčelinji proizvod, uključuju sljedeće lijekove:

Ali vrijedi znati da su upute za uporabu različitih lijekova različite. A ako Prostopin praktički nema kontraindikacije, tada se njegov analog može zabraniti za razne bolesti.

Ne vrijedi propisivati ​​liječenje za sebe, to treba učiniti samo liječnik. Druga alternativa takvim čepićima su rektalni čepići proizvedeni kod kuće..

Da biste to učinili, trebate koristiti pčelarske proizvode, koji se ulijevaju u poseban obrazac za rektalne supozitorije..

Kao što vidimo, recenzije o upotrebi lijeka su pozitivne, što znači da on stvarno djeluje i djeluje u borbi protiv mnogih ljudskih bolesti. No, unatoč svim korisnim svojstvima ovog lijeka, ne biste ga trebali koristiti bez savjetovanja s liječnikom.

Prostopin - upute za uporabu, analozi, recenzije, cijena

Prostopin je protuupalni lijek. Lijek se koristi u liječenju hemoroida i prostatitisa.

Djelatna tvar

Propolis, matična mliječ, pčelinji kruh, polen i med.

Oblik i sastav izdavanja

Prostopin je dostupan u obliku supozitorija (supozitorija) za rektalnu primjenu. Lijek se prodaje u pakiranjima od 15 svijeća.

Prostopin, svijeće1 supp.
Propolis310 mg
Matična mliječ100 mg
Perga150 mg
pelud80 mg
Med120 mg

Indikacije za uporabu

Lijek treba koristiti ako pacijent ima akutni i kronični prostatitis, uključujući zarazno podrijetlo..

Sredstvo je propisano u liječenju uretritisa, benignog uvećanja prostate, erektilne disfunkcije, paraproktitisa, smanjene aktivnosti i broja sperme, hemoroida, proktosigmoiditisa, ulceroznog kolitisa, kao i kod analnih čira i fisura.

Prostopin je učinkovit kao opći tonik i tonik u odnosu na slab imunitet, u slučaju nedovoljne i loše prehrane u bolesnika koji podnose stalne velike fizičke napore ili redovite stresove.

kontraindikacije

Prostopin se ne smije primjenjivati ​​kod pacijenata s alergijom na med i druge pčelinje proizvode.

Upute za uporabu Prostopina (metoda i doziranje)

Prostopin u obliku rektalnih čepića mora se ubrizgati u anus jednom dnevno nakon klistira ili defekacije. Trajanje tečaja liječenja je 15 do 30 dana.

Ako je potrebno, terapijski tečaj može se ponoviti 2-3 mjeseca nakon završetka prethodnog liječenja.

Nuspojave

U većini slučajeva Prostopin se dobro podnosi. Vrlo rijetko može izazvati nuspojave u obliku alergijske reakcije zbog pacijentove individualne preosjetljivosti ili netolerancije na jednu ili više komponenti koje čine.

Predozirati

Slučajevi predoziranja nisu utvrđeni.

analoga

farmakološki učinak

Prostopin je kombinirani lijek. Pčelinji pelud, koji je pelud tretiran pčelinjim enzimima, ima antigljivično, protuupalno, antimikrobno, restorativno djelovanje na tijelo. Ova tvar ima pozitivan učinak na potenciju kod muškaraca, pomaže poboljšati odljev urina, učinkovito ublažava edem prostate.

Propolis ima izražen antifungalni, imunostimulirajući, regenerativni, antibakterijski, antitumorski i analgetski učinak.

Djelovanje planinskog polifloralnog meda usmjereno je na ubrzavanje zacjeljivanja tkiva, jačanje imuniteta i ublažavanje upala.

Matična mliječ pomaže u učinkovitoj obnovi metabolizma i poboljšanju prehrane tkiva. Ova komponenta potiče imunološki sustav, endokrini sustav i proizvodnju sperme. Matična mliječ pomaže povećati potenciju, sprječava razvoj tumora, a također tonizira i pomlađuje.

Polen, koji se sakuplja od ljekovitih biljaka koje se koriste u liječenju bolesti prostate i debelog crijeva.

posebne upute

Trudnoća i dojenje

Ženama tijekom trudnoće i dojenja dopušteno je koristiti lijek zbog njegovog prirodnog sastava.

Prije početka terapijskog tečaja pomoću supozitorija, morate dobiti odgovarajući savjet ginekologa i pedijatra..

U djetinjstvu

U starosti

Interakcije s lijekovima

Uvjeti izdavanja iz ljekarni

Dostupno bez recepta.

Uvjeti i razdoblja skladištenja

Lijek treba čuvati na suhom, van dosega djece i zaštićen od svjetlosti na temperaturi od + 4... + 10 ° C. Rok trajanja - 2 godine.

Cijena u ljekarnama

Cijena Prostopina počinje od 513 rubalja.

Prostopin (rektalni čepići)

Prostopin (supozitoriji) su rektalni čepići koji se temelje na prirodnim pčelarskim proizvodima za liječenje različitih bolesti.

Supozitoriji se koriste za liječenje bolesti prostate i rektuma.

Čepići Prostopin sadrže čitavu skupinu pčelinjih proizvoda, poboljšavaju prehranu tkiva prostate i pomažu u njegovom oporavku nakon upalnog procesa.

Uputa o kupcima Ispitivanje kupca Analozi

Svijeće Prostopin

Prostopin (svijeće) proizvodi tvrtka Alfarm LLC. Uz ove čepiće, tvrtka još uvijek proizvodi Kipferon. Prostopin je kombinirano sredstvo za liječenje bolesti poput hemoroida, višestrukih bolesti povezanih s ginekologijom i prostatitisom kod muškaraca.

Ako govorimo o prostatitisu, onda se u većini slučajeva ova bolest razvija bez ikakvih simptoma. S vremenom se postupno pretvara u kronični stadij. Ova bolest pogađa muškarce u dobi od 30 do 50 godina. Stoga se prevencija ove bolesti mora započeti što je moguće prije..

Općenito, svijeće s prostopinom propolis pružaju dobru terapijsku terapiju, djeluju kao antimikrobno, protuupalno, analgetsko i antitumorsko sredstvo. Sadrži samo prirodne sastojke, što podrazumijeva učinkovit tretman. Uputa za uporabu kaže da sadrži matičnu mliječ, propolis i ostale pčelarske proizvode.

Prostopinove recenzije svijeća izliječen sam bez ikakvih posebnih komplikacija i problema. Istina, do kraja liječenja počeo sam imati alergiju... Prema statistikama, alergija na lanolin pojavljuje se u 0,5% slučajeva, a žene najčešće pate... Više

Sastav rektalnih čepića Prostopin

Čepići Prostopin pozicionirani su kao lijek prirodnog podrijetla koji ne sadrži sintetičke tvari. Farmakološka učinkovitost postiže se prvenstveno zahvaljujući propolisu, matičnoj mliječi i nizu drugih pčelarskih proizvoda.

Sastav rektalnih supozitorija Prostopin uključuje:

  • propolis - 0,31 g
  • pčelinji kruh - 0,15 g
  • apilak (matična mliječ) - 0,10 g
  • cvjetni pelud (pelud) - 0,08 g
  • prirodni med - 0,12 g
  • vosak
  • lanolin bezvodni
  • kakao maslac (kakao maslac)

Prije upotrebe lijeka, obavezno pročitajte kontraindikacije Prostopina.

Dozni oblik otpuštanja

Rektalni čepići, 5 čepića u blister traku od polivinilklorida ili polietilena, 3 blister pakovanja sa uputama za upotrebu u kartonskoj kutiji.

Svijeće od zelenkasto-žute do zelenkastosmeđe boje s tamnim mrljama oblika torpeda, s karakterističnim mirisom.

Primjena supozitorija Prostopin u liječenju

Prostopin se koristi kod sljedećih bolesti:

  • akutni hemoroidi i kronični hemoroidi
  • paraproctitis
  • proctosigmoiditis
  • čirevi i pukotine analnog kanala i rektuma
  • prostatitis i bolesti prostate

Prostopinovi supozitoriji imaju gotovo sva terapijska svojstva pčelinjih proizvoda:

  • antimikrobno
  • antifungalna
  • lokalni anestetik, ublažava svrab peckanje u anusu i u analnom kanalu
  • ima tonik učinak na žile rektuma i anusa
  • protuupalno, sprečava širenje infekcije
  • regenerirajući, liječi analne fisure
  • zacjeljivanje rana, uklanja krvarenje
  • uklanja bolne senzacije
  • adaptogeni
  • antipruritic i kapilarno jačanje
  • smanjuje hemoroide
  • obnavlja tkiva analnog kanala

Među najbližim analogima Prostopinove svijeće su:

Svijeće propolis TM Apigrin Cijena 150 rubaljaGemo-Pro - LLC "Adonis" Cijena 350 rubalja
Propolis DN - LLC "DOCTOR N" Cijena 267 rubaljaPropolis D - Materia Bio Profi Center LLC

Cijena 340 rubalja

Opis i farmakološka svojstva pojedinih sastojaka lijeka Prostopin

Propolis

Više informacija o propolisu možete pročitati ovdje: propolis

Matična mliječ

Matična mliječ je homogena neprozirna kremasta masa s bijelo-žutim tonom (ili blago kremastom) koja ima gorući, adstrigentni miris ugodne nijanse meda. Njega proizvode mlade pčele dojilje sa posebnim žlijezdama (faringealnim i maksilarnim) za prehranu ličinki.

Sastav matične mliječi ima visoku biološku aktivnost koja je nekoliko puta superiornija od obične matične mliječi. Ličinka koja ga je pojela (buduća kraljica) razvija se jedan i pol puta brže (od obične ličinke pčela) i živi 5-6 godina, a radne pčele 35-40 dana (u ljetnoj sezoni).

Matična mliječ se preporučuje za liječenje:

  • ateroskleroza
  • Multipla skleroza
  • bolesti genitourinarnog sustava (adenom, prostatitis).
  • angina pektoris, hipotenzija i vaskularna distonija hipotoničnog tipa
  • Bronhijalna astma
  • hipertenzija, vaskularni grčevi
  • ishemijska bolest srca
  • toksikoza u trudnica
  • djelotvoran je protiv starenja
  • bolesti usne šupljine i nazofarinksa.
  • zubne bolesti.
  • očne bolesti.
  • ćelavost
  • gljivične bolesti.
  • iscrpljenjem tijela i menopauzom

Perga

U košnici se pelud pčele savija u stanice i napuni medom, što pospješuje fermentaciju mliječne kiseline, nakon čega pelud prelazi u novu kvalitetu pod nazivom pčelinja pčela.

Pčele ga koriste kao hranu za svoje mlade potomke. Zahvaljujući korištenju pčelinjih pčela mlada generacija pčela brzo raste i razvija se.

Još od davnina pčelari su ga nazivali pčelinjim kruhom ili "kruhom".

Pčelinji kruh ima tamno smeđu boju i gorko-kiseli okus, koji ima medni ton.

S više od 28 mikroelemenata i esencijalnim vitaminima u svom sastavu, jedan je od najkorisnijih prehrambenih proizvoda za ljude, pružajući tonik i anti-aterosklerotski učinak.

"Khlebina" potiče energičnost i bolji metabolizam, dobro utječe na stvaranje krvi (podiže hemoglobin) i endokrini sustav.

Tradicionalna medicina preporučuje uzimanje pčelinjeg kruha za:

  • stabilizacija (normalizacija) tlaka
  • podizanje imuniteta
  • liječenje kardiovaskularnih bolesti
  • liječenje bolesti bubrega, bilijarnog trakta,
  • suzbijanje alergijskih manifestacija
  • liječenje poremećaja genitalija
  • liječenje jetre i dišnog sustava
  • liječenje i sprečavanje benignih tumora
  • uklanjanje povećanog sadržaja toksina iz tijela
  • s niskim adaptivnim kapacitetom
  • u slučaju doze zračenja
  • ublažavanje stresa i depresije
  • spriječiti prerano starenje kože
  • sa dijabetes melitusom

pelud

Polen su muške stabljike cvjetnica, koje sadrže sve esencijalne aminokiseline, proteine ​​i vitamine.

Za pčele je pelud neophodna hrana bez koje ne mogu hraniti larve i nastaviti svoje postojanje..

Kada posjećujete cvijeće, pčele valjaju pelud u grudice (polen) i stavljaju ih na posljednji par nogu, gdje se nalaze dlačice koje se nazivaju "košare", a u ovom ih obliku donose kući.

Tradicionalna medicina preporučuje uzimanje polena kada:

  • nervna iscrpljenost i astenija
  • hipertenzija
  • leukemija, obnavlja strukturu stanice i njezine funkcije.
  • normalizira krvni tlak
  • zaustavlja starenje tijela, povećava učinkovitost.
  • kronični gastritis
  • liječenje adenoma i prostatitisa, posebno u kombinaciji s matičnom mliječi i propolisom.
  • povećati potenciju
  • s glaukomom
  • poboljšati vid
  • prehlade
  • u liječenju alkoholizma.

Cvjetni med

Cvjetni med je biljni nektar koji je obrađen sa tajnama samih pčela, doveden u određeno stanje (zreli med) u kojem se med može dobro skladištiti i koristiti kao prehrambeni proizvod.

Boja, aroma i konzistencija mogu se uvelike razlikovati ovisno o biljci koja proizvodi nektar..

Na primjer, heljdin med ima tamno smeđu boju i izraženu aromu karakterističnog trpkog okusa, a slatka djetelina ima svijetlu nijansu i blago blagu aromu i okus.

Prirodni cvjetni med koristi se za:

  • bolesti gornjih dišnih puteva
  • hladno
  • hepatitis
  • šećerna bolest
  • ateroskleroza
  • slabljenje aktivnosti srčanog mišića
  • iscrpljenost
  • gastritis i čir na želucu
  • pojačava sekretornu funkciju želučane sluznice
  • smanjuje povećanu kiselost želučanog soka

Lanolin bezvodan

Lanolin (od lat. Lana - vuna i lat. Oleum - ulje) - vuneni vosak, životinjski vosak dobiven varenjem ovčje vune. Postoje sljedeće vrste lanolina: bezvodni lanolin, hidratizirani lanolin, acetilirani lanolin, hidrogenirani lanolin, oksietilirani lanolin.

Lanolin bezvodne kontraindikacije

Lanolin je komedogen - začepljuje pore kada se primjenjuje. Zbog životinjskog podrijetla, nosi alergenski potencijal. Prema statistikama, alergija na lanolin javlja se u 0,5% slučajeva..

Najčešće, žene pate od alergijskih kožnih bolesti. Lanolin se ne preporučuje ako imate povijest alergija.

Također se ne preporučuje za preosjetljivu kožu i sklonost atopiji.

Kakao maslac

Kakao maslac (kakao maslac, kakao maslac) - masnoća stisnuta iz mljevenog kakaa - mljevena zrnca ploda čokoladnog stabla. Osnova za proizvodnju čokolade. Bjelkasto-žute boje (postaje bijelo kad se raspada), ima tvrdu i krhku konzistenciju na sobnoj temperaturi, karakterističan ugodan miris.

Kontraindikacije kakao maslaca

Liječnici ne preporučuju uporabu kakao maslaca trudnicama i ženama tijekom dojenja, jer je kakao maslac jak alergen i narušava apsorpciju kalcija, što je potrebno za normalan razvoj fetusa. Također se ne preporučuje korištenje kakao maslaca kada:

  • šećerna bolest
  • gojaznost
  • visoki krvni tlak
  • visoka temperatura
  • alergije.

Način upotrebe svijeća Prostopin i doze

primjena

Potrebno je ubrizgati supozitorij u rektum. Prije upotrebe supozitorija potrebno je očistiti crijeva klistirima ili ih prirodno isprazniti.

Primjena Prostopin-sheme

Tijek korištenja Prostopina

Lijek se primjenjuje jednom dnevno. Preporučljivo je provesti postupak liječenja noću..

Tijek aplikacije Prostopin osmišljen je na 15 dana. Ako je potrebno, tečaj se može sastojati od 30 svijeća. Ponovljeni tijek liječenja moguć je ne ranije od 3 mjeseca nakon savjetovanja s liječnikom.

Kontraindikacije prostopina

Supozitoriji su kontraindicirani kod osoba koje imaju preosjetljivost na komponente lijeka. U uputama za uporabu piše da su Prostopinove svijeće kontraindicirane u slučaju preosjetljivosti na pčelarske proizvode, dječju dob, trudnoću i dojenje.

Pojedinačna netolerancija na pčelarske proizvode uzrokuje crvenilo, svrbež. Kako biste bili sigurni da nema alergijske reakcije, uzmite propolis i utrljajte ga na zglobu. Ako u roku od 10 minuta nemate crvenilo i svrbež, tada niste alergični na pčelinje proizvode.

Kontraindikacije za svijeće Prostopin (naša preporuka)

Strogo je zabranjeno uzimati djecu, trudnice i žene prilikom hranjenja novorođenčadi. Također upotreba nije dopuštena u sljedećim slučajevima:

  • sa dijabetes melitusom
  • sa simptomima pretilosti
  • pri povišenom tlaku
  • na visokoj temperaturi
  • s alergijom na kakao maslac
  • ako ste alergični na lanolin (prema statističkim podacima, 0,5% stanovništva je alergično na lanolin)

Nuspojave

Prostopin može izazvati: alergije.

Rok trajanja

2 godine. Ne koristite kasnije od datuma navedenog na pakiranju.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na temperaturi od 4 ° C do 10 ° C, izvan dohvata djece.

Prostopin svijeće upute za uporabu

Prostopinove upute za čuvanje lijeka

Čuvati na suhom, zaštićenom od svjetlosti i izvan dohvata djece na temperaturi od 4 do 10 ° C.

Upute za uporabu Prostopina

[wp-svg-icons icon = "file-3 ″ wrap =" i "] Prostopinova uputstva za upotrebu (original), preuzmite PDF [wp-svg-icons icon =" file-3 ″ wrap = "i"] Prostopinova uputstva za prijavu preuzmite PDF

Video s uputama za svijeće Prostopin

Cijena i gdje kupiti Prostopin

Svijeće s propolisom Prostopin možete kupiti u ljekarni po cijeni od 580 do 700 rubalja. Kada kupujete svijeće Prostopin, obavezno provjerite datum isteka lijeka. Prostopin možete kupiti i na službenom web mjestu proizvođača. Ako želite odmah kupiti Prostopin, kliknite na donju vezu.

Potvrde

Proizvođač

LLC "Alfarm" je ruska farmaceutska tvrtka koja proizvodi dva OTC lijeka proizvedena u obliku čepića - "Kipferon" i "Prostopin".

Prostopin recenzije

Prostopin pregled na web stranici imho24.ru

Rektalni čepići Alfarm Prostopinum Prednosti: pomaže Nedostaci: visoka cijena, alergijske reakcije

Pregled: Bilo je skupo, 530 rubalja. Sadrži med i propolis, pa ih osobe koje su alergične na te tvari ne mogu ih koristiti. Bavio sam se tim svijećama najmanje dva tjedna.

Test je bio pozitivan nakon sedam dana. Bol se smanjila. Izliječen sam bez posebnih komplikacija i problema.

Istina, do kraja liječenja počeo sam biti alergičan na pčelinji proizvod, morao sam piti lijek protiv alergije.

Prostopin (svijeće): upute za uporabu, cijena i recenzije

Prostopin je istaknuti predstavnik biljnih lijekova za liječenje bolesti prostate. To su djelotvorni rektalni čepići koji se široko koriste u urološkoj praksi. Sastav pčelinjih proizvoda, pristupačna cijena i pozitivne kritike na Prostopin daju još više prednosti proizvodu.

Opis

Sadrže samo ekološke prirodne sastojke, poput:

Propolis je već dugo poznat kao prirodni antibiotik. A budući da je glavni uzrok prostatitisa zarazna upala, potrebno je riješiti se patogena kako bi se uklonili simptomi.

Dokazano je da ova komponenta, koja je dio lijeka, destruktivno djeluje ne samo na bakterije, već i na gljivice i viruse..

Pored toga, propolis smanjuje znakove upale, ublažava bol i potiče aktivnost imunološkog sustava..

  • Osušena matična mliječ.

Ovaj otpadni pčelinji proizvod ima antimikrobno i antivirusno djelovanje. Također pomaže u ublažavanju znakova upale, poboljšava cirkulaciju krvi i, što je najvažnije, ima antitumorska svojstva. Recenzije iskusnih pčelara potvrđuju pozitivne rezultate u liječenju ovog pčelarskog proizvoda.

Od davnina su se pčelarski proizvodi koristili za liječenje različitih bolesti, uključujući muški reproduktivni sustav..

Perga je pelud ljekovitih biljaka koje obrađuju pčele. Ova komponenta sadrži veliki broj kemikalija. Zbog toga Prostopin ima širok spektar pozitivnih učinaka, uključujući opće jačanje, poboljšava radnu snagu, a također povećava potenciju.

Med potiče procese oporavka u zahvaćenom organu, obnavlja prirodnu crijevnu mikrofloru nakon tijeka antibiotske terapije i uklanja toksine. Budući da ovaj proizvod jača zaštitne funkcije tijela, potencirano je djelovanje ostalih sastojaka preparata Prostopin..

Sudjeluje u ubrzanju procesa regeneracije. Kao i drugi sastojci, sprječava reprodukciju patogena.

Kao pomoćne tvari, svijeće sadrže kakao maslac, prirodni pčelinji vosak i hidrofobni lanolin. Rezimirajući gore navedeno, nekoliko glavnih učinaka koje Prostopin ima:

  • protuupalno;
  • lijek za smanjivanje kongestije;
  • analgetik;
  • antibakterijski;
  • antifungalni;
  • antivirusno;
  • jača;
  • imunostimulirajuće;
  • tonik;
  • anti-kancerogene;
  • kapilarnim zaštitna;
  • povećanje potencije;
  • supresivni učinak hormona koji utječu na rast tkiva gušterače.

indikacije

Iako se Prostopin priprema na prirodnim proizvodima, prije upotrebe trebali biste se posavjetovati s liječnikom..

Prema uputama za upotrebu, uzimanje Prostopina naznačeno je u sljedećim uvjetima:

  • prostatitis (akutni i kronični oblik);
  • adenoma prostate;
  • uretritis;
  • upala sjemenskih vezikula;
  • erektilna disfunkcija;
  • neplodnost povezana s niskom aktivnošću sperme.

Potrebne su upute za uporabu za proučavanje.

Osim uroloških bolesti, supozitoriji učinkovito pomažu kao dodatna terapija proktološke patologije, na primjer, za hemoroide, analne fisure, paraproktitis i proktosigmoiditis.

Uputa za uporabu preporučuje korištenje Prostopina jedne svijeće dnevno. Mora se davati rektalno noću. Prije umetanja supozitorija u rektum, morate napraviti klistir za čišćenje.

Tijek liječenja ovisi o težini bolesti i aktivnosti upalnog procesa. Obično traje dva do četiri tjedna. Ako je potrebno, nakon nekoliko mjeseci, možete početi ponovno primjenjivati ​​Prostopin.

Kontraindikacije i nuspojave

Pčelinji proizvodi su visoko alergični, stoga prije upotrebe Prostopina morate biti sigurni da nema preosjetljivosti na bilo koji od njegovih sastojaka..

Također se ne preporučuje uporaba lijeka u slučaju aktivne upale hemoroida, jer će dodatne komponente nadražiti sluznicu.

Kada je riječ o specifičnim nuspojavama, istraživanja i pregledi ne potvrđuju njihovu prisutnost. Primjećuje se samo u nekim slučajevima alergijska reakcija, čije manifestacije nestaju nakon zaustavljanja uporabe čepića. Mogući je i blagi svrbež u analnom području.

Gdje kupiti i koštati

Prostapin je dostupan bez recepta bez recepta i dostupan je po cijenama. No, prije upotrebe bolje je posavjetovati se s kvalificiranim stručnjakom. Jedno pakovanje Prostapina sadrži 15 čepića. Cijena po paketu je od 450 rubalja. Ne postoje izravni analozi lijeka na farmakološkom tržištu..

Prostopin je učinkovito sredstvo u složenoj terapiji urološke patologije i proktoloških bolesti. Recenzije pokazuju da lijek pokazuje prilično dobre rezultate, a također je neškodljiv. A cijena čini alat vrlo pristupačnim..

Cijene i recenzije

LjekarnaCijena, rub
Ljekarna ZdravZona (Moskva)15 svijeća Prostopin, Alfarm LLC - 675
Ljekarna Hitna pomoć (Tomsk)PROSTOPIN br. 15 SUPP. - 547
Ljekarna Forte (Chelyabinsk)Prostopin supp. istosmjerne. Broj 15 - 585

Recenzije u pravilu ostavljaju oni muškarci koji su tragali za čudesnim lijekom koji jednom zauvijek ublažava prostatitis. Prostopin se uspoređuje s drugim popularnim lijekovima, ali uvijek morate imati na umu da je bilo koji lijek učinkovit samo u složenom liječenju.

Prostopin ne može u potpunosti izliječiti probleme s prostatom ako se uzima sam.

Nisam baš dobar u drogama. Ali kad sam pročitao upute za ovaj alat, odmah sam shvatio što mi odgovara. U sastavu je sve prirodno i sigurno. I moja intuicija me nije razočarala, nakon prve svijeće dobro se pogoršalo. Sada nastavljam liječenje i očekujem potpuni oporavak..

O supozitorijima sam saznao iz ovog članka, za njih nikad nisam čuo, iako se prostatitis muči već oko sedam godina. Sudeći po opisu, lijek je dobar, sad ću svakako probati.

Probao sam, nije loše. Ali za mene samo Prostopin nije dovoljan u svijećama. Prvo, trebate brzo ukloniti upalu aktivnijim sredstvima. Na primjer, isti ketonal. Iako su situacije različite. Možda za nekoga s blagom upalom dovoljne su neke svijeće.

Supozitorije Prostopin od hemoroida

Za liječenje manifestacija patoloških lezija hemoroidnih vena u bilo kojem stadiju, koristite Prostopinove supozitorije za hemoroide. Ovo je proizvod koji sadrži čitav niz prirodnih vrlo aktivnih sastojaka. Osim što učinkovito uklanja simptome hemoroida, lijek ima tonik i tonik učinak na tijelo..

Sastav Prostopina i korisna svojstva

Spektar farmakološkog djelovanja Prostopinovih supozitorija za hemoroide je širok zbog složenog sastava. Supozitoriji sadrže sljedeće prirodne sastojke:

  1. Polifloralni planinski med (tj. Sakupljen od nekoliko biljaka biljaka) sposoban je uništiti patološke bakterije, gljivice, boriti se protiv upalnih procesa, imati analgetski učinak i regenerirati tkiva. Ova komponenta daje terapeutskom agentu antitumorska, imunostimulirajuća, adaptogena svojstva..
  2. Zbog propolisa u sastavu, proizvod uklanja bakterijsku, virusnu, gljivičnu infekciju, liječi rane, ublažava upalu i bol. Ovaj sastojak potiče imunološki sustav i tonizira tijelo.
  3. Zbog matične mliječi, metabolički procesi tkiva i sluznice se normaliziraju i aktiviraju, poboljšava se njihova prehrana. Visoko aktivni biogeni stimulans, mlijeko utječe na biokemijske procese u imunološkom i endokrinom sustavu, ima tonik, regenerativno, antimikrobno i antitumorsko djelovanje.
  4. Zbog pčelinjeg polena (pelud koji pčele prerađuju), svijeće imaju složen biološki učinak na tijelo. Raznolikost kemikalija u pčelinjem kruhu pruža antioksidativni, imunostimulirajući, restorativni učinak. Ublažava upale i otekline, uklanja mikrobnu, virusnu, gljivičnu infekciju.
  5. Polen prikupljen iz ljekovitih biljaka učinkovito utječe na zarazni i upalni proces u debelom crijevu.

Strogo pridržavanje tehnološke sheme za izradu čepića, optimalna kombinacija prirodnih bioaktivnih sastojaka, kao i posebna potencija (aktiviranje) njihovih svojstava osiguravaju učinkovitost lijeka u liječenju proktoloških patologija.

Kao pomoćne tvari i punila upotrijebljeni su pčelinji vosak, kakao maslac i lanolin. Rektalni supozitoriji imaju izduženi, zaobljeni oblik, s jedne strane sužen, kako bi se olakšalo umetanje u anus.

Svijeća Prostopin, kao i na fotografiji, ima smeđu ili tamno žutu boju sa zelenkastim tonom, s tamnim mrljama. Svijeće su hermetički pakirane u blistere od pet komada, tri blistera po pakiranju.

Ovo je preporučeni način upotrebe, u težim slučajevima - polovica.

Popis indikacija za uporabu

Lijek je propisan u složenoj terapiji hemoroida i drugih proktoloških bolesti. Supozitoriji hemoroida Prostopin prikazani su u sljedećim slučajevima:

  • kronični tijek hemoroidne patologije;
  • akutna faza bolesti;
  • prisutnost pukotina u anorektalnoj zoni;
  • ulkusi rektalne sluznice;
  • da se smanji veličina i smanji hemoroidi.

Tijekom liječenja bol se brzo smanjuje, a stupanj upale smanjuje. Protok krvi u venama debelog crijeva se normalizira. Redovita uporaba čepića Prostopin za hemoroide može prenijeti bolest iz jedne faze u drugu, što je lakše. Dobiva se i dobar preventivni rezultat - sprečava se pogoršanje.

Ograničenja upotrebe i nuspojave

Budući da Prostopinove svijeće sadrže nekoliko pčelinjih proizvoda odjednom, moguća je alergijska reakcija na bilo koji od njih. Jedina kontraindikacija za uporabu lijeka je pojedinačna netolerancija komponenata u njegovom sastavu. Ne preporučuje se upotreba ovih supozitorija za liječenje djece..

Među nuspojavama lijeka primjećuje se samo pojava svrbeža i pečenja u području ubrizgavanja. To se događa ako pacijent ima preosjetljivost na aktivne sastojke koji su uključeni u čepiće..

Upute za uporabu Prostopina

U skladu s uputama za uporabu Prostopinovih čepića, dovoljna je jedna supozitorija dnevno. To je rektalni lijek. Preporučuje se uvesti ih prije spavanja za izlaganje tijekom noći. Preporučljivo je to učiniti nakon pokreta crijeva. Ako je proces prirodnih pokreta crijeva težak, možete napraviti klistir za čišćenje..

Tijek liječenja svijećama Prostopin prema uputama za uporabu može trajati od pola mjeseca do cijele. Da bi se učvrstio postignuti terapeutski učinak i spriječili mogući recidivi, poželjno je ponavljano davanje supozitorija nakon dva ili tri mjeseca..

Upotreba u trudnoći

Trudnoća i porod često dovode do simptoma hemoroida. Tijekom trudnoće preduvjet je propisivanje lijekova koji su sigurni za nerođeno dijete..

Prostopin ima prirodni sastav i ne sadrži kontraindikacije u uputama za razdoblje rođenja djeteta. Nema dovoljno podataka o istraživanju njegovih utjecaja na fetus.

Stoga, ako je žena zabrinuta zbog manifestacija hemoroida, a nema alergije na pčelinji proizvod, tada liječnik može propisati ove rektalne supozitorije. Neki stručnjaci vjeruju da ih se ne može koristiti u prvom tromjesečju..

Nema dovoljno podataka o unošenju sastojaka lijeka u majčino mlijeko i učinku na djetetovo tijelo. Ako je rođenje djece dovelo do pogoršanja simptoma hemoroidalne patologije, liječnici propisuju ovaj lijek tijekom dojenja. Reljef dolazi nakon nekoliko korištenja.

Prostopin u djetinjstvu

Nema dovoljno podataka o učinku Prostopina na djecu. Za liječenje pedijatrijskih bolesnika, ovaj lijek nije propisan.

Koliko košta Prostopin i gdje kupiti

Ne treba vam recept za kupnju ovih čepića u ljekarnama. Cijena jednog paketa je od 480 rubalja. Trajanje tijeka liječenja propisuje liječnik ovisno o stadiju hemoroida, opaženim simptomima.

Jedan paket je dovoljan za minimalan tijek liječenja. Za teži ili zanemareni oblik, svijeće treba koristiti u roku od mjesec dana..

U tom će slučaju biti potrebna dva paketa lijeka, trošak tečaja liječenja bit će od oko 1.000 rubalja.

Analozi Prostopin za liječenje hemoroida

Pripravci u potpunosti analogni Prostopinovim čepićima ne postoje. Postoje analozi koji sadrže određene pčelarske proizvode.

Rektalni čepići Apifor 1 sadrže propolis i matičnu mliječ, a Apifor 2 sadrži ulje propolisa i sjemenki bundeve. Oba proizvoda sadrže kakao maslac.

Gemo-Pro supozitorije sadrže i propolis, dodatne sastojke, ulje morskog oraha, kesten, ginkgo bilobu, aloe i yarrow. Baza supozitorija - kakao maslac.

Svijeće Fito-propolis u svom sastavu, osim propolisa, imaju u obliku ekstrakta crnu topolu, kamilicu, neven, kadulju klarisa u obliku eteričnog ulja. Osnova je izrađena od pčelinjeg voska i kakao maslaca.

Homeopatske supozitoriji Propolis D i Propolis DN učinkoviti su protiv hemoroida zbog propolisa, Dimeksida, kakao maslaca u njihovom sastavu. Supozitoriji Tambukan-Propolis, zajedno s propolisom, uključuju i ekstrakt iz ljekovitog blata jezera Tambukan.

Obje komponente pokazuju sinergiju, odnosno poboljšavaju međusobno djelovanje.

Recenzije liječnika

U osnovi, recenzije liječnika o uporabi Prostopina za hemoroide kod pacijenata su pozitivne. Mnogi su ga propisali nakon kirurških intervencija za hemoroide, analne fisure, rektalne fistule.

Dobri rezultati postignuti su liječenjem ovih supozitorija za zračenje proktitis. Iako postoje pregledi liječnika i nije bilo posebne kliničke učinkovitosti u liječenju. Mnogi ga smatraju samo dijelom sveobuhvatne terapije..

Proktolozi primjećuju da pacijenti dobro podnose terapiju ovim lijekom. U nekim su slučajevima primijećene alergijske reakcije. Istodobno, mnogi nisu zadovoljni njenim visokim troškovima. Prema omjeru kriterija cijene i učinkovitosti, vjerojatnije je da će biti upućen na prosječnu razinu. Mnogi proktolozi priznaju da ovaj lijek zauzima svoju nišu u svojoj medicinskoj praksi..

Pregledi pacijenata o uporabi Prostopina u liječenju hemoroida

Prostopin za hemoroide općenito ima pozitivne kritike od onih koji su ga koristili u liječenju.

Pacijenti primjećuju da su već trećeg ili četvrtog dana primijetili smanjenje težine simptoma. Mnogi su zadovoljni prirodnim sastavom supozitorija..

Pomažu onima čiji rad ih prisiljava da dugo sjede, pobjeđuju bolest na samom početku, a preventivna primjena lijeka eliminira recidive.

Mnogi pacijenti primjećuju da supozitoriji počinju djelovati gotovo odmah, osjećajući koliko se brzo nose s boli. Supozitoriji vam omogućuju da se riješite natečenosti, značajno smanjujete veličinu hemoroidnih čestica i čak vraćate one koji su pali natrag u analni kanal.

Postoji mnogo recenzija o uporabi Prostopinovih supozitorija za hemoroide tijekom razdoblja rođenja djeteta. Žene pišu da je liječnik propisao lijek nakon ispitivanja na alergiju na pelud i med. Kratki tijek lijeka ublažio je simptome, ali kasnije se dogodio recidiv. Ponovljeni tijek liječenja omogućio je da se potpuno riješi bolesti.

Postoji nekoliko negativnih recenzija o liječenju svijećama Prostopin. Obično ih napuštaju oni koji su očekivali učinak prebrzo. Ali, ovisno o težini bolesti, liječenje može potrajati i do mjesec dana, a također zahtijevaju ponovljene tečajeve.

Ponekad se pacijenti suočavaju s manifestacijama alergija na mjestu ubrizgavanja čepića, liječenje mora prekinuti. Neki pacijenti si to ne mogu priuštiti, smatrajući ga preskupim.

Općenito, prirodne bioaktivne komponente lijeka i njegova učinkovitost potiču pacijente da se zaustave na ovom lijeku..

Pročitajte O Venske Tromboze